Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/clients/i33291/varme-kulde.dk/web/plugins/system/helix3/core/classes/menu.php on line 89

Jordvarmeanlæg (væske til vand-varmepumpe)

Et jordvarmeanlæg producerer både varme til din bolig og varmt brugsvand. En væske til vand varmepumpe er typisk den mest effektive varmepumpe, fordi jorden indeholder varme, selv i de koldeste måneder af året - I modsætning til luften, som andre varmepumpetyper bruger. Det er den varmepumpetype, der giver dig den største besparelse, når installationen er betalt.

Kort om varmepumpen

Et jordvarmeanlæg er en varmepumpe af typen væske-til-vand. Varmepumpen bruger varmen i jorden til at producere varme til dine rum og dit brugsvand. Typisk er et jordvarmeanlæg den mest effektive varmepumpe og derved den varmepumpe som giver den største besparelse når installationen er betalt. Varmepumpen er den mest effektive, da jorden er varm i selv de koldeste måneder af året - Til gengæld er varmepumpen og den dyreste i anskaffelse og installation.

Hvad skal du være opmærksom på?

Der er flere forudsætninger, som gør sig gældende inden et jordvarmeanlæg kan installeres:

  • Der skal være plads til at grave jordslangerne ned i haven. Det kræver typisk omkring 300 m2 frit areal, hvor der kan graves spor ned til slangerne - Slangerne placeres ca. 1 meter under jordens overflade, hvor frosten ikke når ned i de kolde vintermåneder. Alternativt kan slangerne graves lodret ned, hvilket dog er en noget dyrer løsning og jorden skal undersøges inden, da ikke alle jordtyper er egnet til dette.
  • Varmepumpen skal bruge vandbårne radiatorer eller vandbåren gulvvarme. Fremløbstemperaturen kan også ændre sig, hvorfor det indledningstvist skal undersøges om de eksisterende varmeinstallationer fortsat kan fungere optimalt med et jordvarmeanlæg.
  • Der findes en række kommunaleregler, som du skal være opmærksom på, bl.a. afstand til vandboringer, vandforsyningsanlæg og naboskel. Du skal altid ansøge kommunen om tilladelse inden du går igang. Du kan finde supplerende oplysninger på kommunens hjemmeside.

 

Vi har ingen priser på jordvarmeanlæg på vores hjemmeside, da prisen altid afhænger af de gældende forhold i netop dit projekt og vores rolle i projektet. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om ordvarmeanlæg og hvordan vi kan hjælpe dig igennem dit projekt.

© 2019 Søndergaard Køleteknik & VVS

Please publish modules in offcanvas position.